TURNCLUB IDUNA GENT vzw

Sinds 1996 is de club gestart met competitie grote trampoline, zowel individueel als synchroon, en dubbele mini trampoline. Het is dan ook de betrachting zo goed mogelijke resultaten te behalen op nationaal en internationaal niveau.

Wij zijn dan ook steeds op zoek naar nieuw en jong turntalent.

Voel je je geroepen of heb je de ambitie om in de competitiegroep trampoline van Turnclub Iduna Gent opgeleid te worden, aarzel dan niet ons te contacteren. Na selectie maak je deel uit van ons trampolineteam.

Palmares van de club

In 1996 zijn we gestart met competitie dubbele mini trampoline, grote trampoline individueel en grote trampoline synchroonspringen. Wij behaalden op 23 jaar competitie meer dan 74 nationale titels.

We behaalden verschillende bronzen, zilveren en gouden medailles op internationale wedstrijden op dubbele mini, grote individueel en grote trampoline synchroonspringen.

In 2000 werd een competitiegymnast van Iduna Gent door de Stad Gent verkozen tot “meest verdienstelijke sporter in competitieverband”.

Turnclub Iduna werd verkozen in datzelfde jaar door de Sportraad Gent tot
meest verdienstelijke sportvereniging die een of meerdere sportdisciplines in regionaal verband op recreatieve en/of competitieve wijze” beoefent.

In 2002 selecteerden zich 3 gymnasten in grote trampoline individueel en 1 synchroonpaar grote trampoline voor het Europees kampioenschap te Sint-Petersburg, Rusland.

In 2002 werd Turnclub Iduna Gent verkozen door de Stad Gent tot
meest verdienstelijke Gentse sportvereniging”.

In 2003 behaalde één van onze 14 jarige gymnasten een zilveren medaille op de World Ages Groupe Games (= Wereldspelen voor de Jeugd) te Hannover, Duitsland in de discipline dubbele mini trampoline.

In 2004 wist een gymnaste van Turnclub Iduna Gent zich als enige Vlaamse trampolinespringster te selecteren voor het Europees kampioenschap te Sofia, Bulgarije.

In 2005 namen 3 gymnasten van Turnclub Iduna deel aan de International Age Group Competition te Eindhoven, Nederland. 3 junioren in de discipline grote trampoline individueel en 1 junioren jongenspaar grote trampoline synchroon.

In 2006 namen 1 junior meisje en 1 junior jongen deel aan het Europees kampioenschap te Metz Frankrijk in de discipline grote trampoline individueel.

In 2010 namen 2 gymnasten deel aan de Wereldspelen voor de Jeugd te Metz, Frankrijk.

In 2014 selecteerde een gymnast zich voor de wereldspelen voor de Jeugd te Florida.